2008-12-15 14:21:28• hírek • Szatmár.ro

Stolojan máris lemondott

Mindenkit meglepetéssel ért a hír: Teodor Stolojan lemondott kormányalakítói megbízásáról, Emil Boc javára.

Úgy tűnt, szinte minden rendben halad a kormányalakítás ügyében, éppen ezért ért mindenkit hidegzuhanyként a hír hétfő délelőtt, miszerint Teodor Stolojan visszaadta kormányalakítói megbízását.

Néhány nappal ezelőtt Teodor Stolojant maga Traian Basescu jelölte ki a kormányalakítói megbízással, vasárnap pedig alá is írták a PSD+PC és a PD-L együttműködési nyilatkozatát.

Az Impulzus.ro információi szerint Basescu elnök a PSD fővezérével, Mircea Geoana-val tárgyalt annak érdekében, hogy az elfogadja Boc jelölését. Végül 14 óra után pár perccel Basescu hivatalosan is kijelentette, hogy az új Kormány élére Emil Boc fog kerülni, aki egyébként 1990 után a legfiatalabb miniszterelnök lesz. Az államelnök azzal indokolta kinevezését, hogy Boc a PD-L elnöke, és a liberális demokratáknak több mandátumuk van, mint a szociáldemokratáknak.

Emil Boc egy hirtelen megszervezett sajtótájékoztatón elmondta: elfogadta a kormányalakító megbízást, s a célja az, ami Stolojannak is volt: december 22-ig egy stabil kormány létrehozása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: